Rūkykla iš švirkštų sterilizatoriaus

Kategorijos: 

Nebenaudojamas švirkštų sterilizatorius. Anksčiau buvo gražus blizgantis, dabar aprūko.

Ant dugno dedame slyvos (obels, vyšnios, kriaušės) šakelių ir truputį kadagio.

Vidinį padėklą apverčiame dugnu į viršų.

Ant jo dedame kopūstų lapus, kad produktas neprisviltu. Neturėdamas kopūsto, esu dėjęs rabarbarų ir net varnalėšos lapų.

Nusiperkame silkių, išimame vidurius ir būtinai - žiaunas. Nuo žiaunų atsiranda kartumas. Silkes dedame ant kopūstlapių ir visą šį reikalą užvožiame dangčiu. Esu rukęs žuvį, mėsą, naminį varškės sūrį. Fantazijai ribų nėra.

Statome rūkyklą ant dviejų plytų ir kuriame apačioje lauželį. Rūkymo laikas priklauso nuo produkto storio. Silkei užtenka 15 min. nuo dūmų pasirodymo. Mėsai reikia 30 – 50 min. Imame išrūkytą žuvę ir sėdame prie stalo. Apsilaižymas.

Beje, rūkyklai nebūtinai reikalingas sterilizatorius. Mano vienas pažįstamas tam reikalui sėkmingai naudoja emaliuotą kibirą, į vidų įdėjęs groteles iš mikrobangų krosnelės.

Gero apetito!!!

Ričardas Vildžiūnas

Komentarai

Naujas receptas

Radau rusų puslapyje "domohoziajka" naują žuvies rūkymo receptą. Šiomis dienomis išbandžiau. Patiko ir man pačiam, ir visiems kuriuos vaišinau. Rukiau karosus ir karšius. Pirmiausiai sūdymas. Vienam kilogramui žuvies imi du valgomus šaukštus druskos ir šaukštą cukraus. Daugiau jokios chemijos, jokių pipirų ar česnakų nededi. Aš pasūdžiau vakare, o rukiau sekantį rytą. Rūkymui į rūkyklą įtiesiau du sluoksnius maistinės folijos (kad neprisviltu) ir ant jos supyliau tokį mišinį: 100 gramų ryžių, 30 gramų juodų arbatžolių, 3 valgomi šaukštai cukraus, 1 arbatinis šaukštelis cinamono, pusė arbatinio šaukštelio džiovinto rozmarino. Toliau viskas kaip ir buvau rašęs. Skanaus!