Kaip sumušti svietą greičiau?

Kategorijos: 

Gal kas žinote pažangesnį sviesto mušimo būdą? Gal matėte kur internete?..
Aš jį mušu štai tokiame 2 litrų tarpos sandariame plastikiniame inde, kurį matote nuotraukoje.

Įpilu litrą - pusantro grietinės ir trankau į lovos čiužinį. Indas nesunkus, netrapus - jei ir iškris iš nagų, nesuduš. Permatomas. Matau visą procesą ir galiu turinį plakti tol, kol viduje lieka sviestas ir pasukos.
Būtų gerai, bet visas procesas trunka gerą pusvalandį. Mano organizmas nėra pritaikytas tokiam ilgam monotoniškam darbui. Mėginau panaudoti elektrinį mikserį - užtruko dar ilgiau.
Atsisakyti sviesto būtų nesąmonė. Iš kaimynės perku negriebtą pieną po litą už litrą. Triskart pigesnis ir pusantro karto riebesnis, nei monopolistų parduotuvėse. Kavai jis per riebus, tai palaikau šaldytuve, o kai viršuje nusistoja grietinėlė, iš apačios nupilu pieną štai tokiu paprastu prietaisu.

Jį pasidariau iš bambalio - nupjoviau dugną ir užsukau dvigubą feirio butelio kamštelį, kuris pabūna už kraniuką.
Technologija būtų pusiau su velniu, jeigu ne tas ilgas ir nuobodus sviesto mušimas.

Komentarai

Pirma karta čia komentuoju

Pirma karta čia komentuoju netyčia radau jūsų svetainę radau keletą įdomių minčių, dėl sviesto mušimo tai trunka nuo 10 min iki valandos priklauso nuo grietinės temperatūros ir kiekio, idealioms sąlygoms kilogramą sviesto iš beveik trijų litrų galima sumušti per 10-15 min. mušimo procesas pasiimame norima kieki grietinės (temperatūra jei per žema truputi ilgiau mušis jei per aukšta gali būti išsilydęs sviestas :D tokiu atveju maslionkas nebebus :D teks šaltu vandeniu užpilti :D tada sukietės) galima mušti kur norima stiklainyje kibire kad ir bačkoje :D nuo viršaus turi būti nedapilta apie 20-25% grietinės pasiimame mikserį su plakimo priedu bačkoje mušant patarčiau naudoti drėle su klijų maišimui skirtu priedu :D įjungiame visu pajegumu ir kišame, kad pradėtu plakti grietinę, kai jau grietinė praskist-ėja pakeliame viršun kad maišant itrauktu oro ir su juo maišytu (tai pagrindinis dalykas dėl ko susimuša sviestas) kai jau plakant su oru nebedidėja kiekis galima ileisti giliau kad kad mikseris atsiremtu ir nereiktu laikyti po kurio laiko vėl pakeliam ir duodam oro neužilgo grietinė susėda ir pradeda rištis sviestas

Sviesto mušimas

. Nutariau pasidalinti savo kuklia patirtim. Aš taip pat perku pieną pas kaimyne, moku po litą už litrą, kišu trilitrį stiklaini į šaldytuvą. Sekančią dieną stiklainį statau ant stalo, ant taburetės kažkokį indą. Su bambaliais ir feirio kraneliais nevargau. Imu nestorą šlangutę, vieną galą kišu į stiklainį iki dugno, kitą patraukiu orą ir nuleidžiu pieną į indą ant taburetės. Kai stiklainyje lieka tik grietinė, šlangutę staigiai ištraukiu ir nulaižau. Grietinę statau ant palangės rūgti. Kai surūgsta, perpilu į plastmasinį kibirėlį. Grietinės temperatūra tūri būti apie 20 - 25 laipsnius. Į elektrinį grąžtą įstatau mažajį dažų maišytuvą ir plaku. Plakti reikia pačiu mažiausiu greičiu. Geresnis rezultatas kai sukasi prieš laikrodžio rodyklę. Panašiai po 5 - 8 min. vargo sviestas susimuša. Ji išplaunu, pasūdau ir ant stalo. Su namine duona tikras gardumėlis. Tai tiek. Pagarbiai - Ričardas.